02 mai 2011

Nanogradina

Mi-am amintit azi "poezia"care m-a ajutat sa memorez subunitatile milimetrului: mili, micro, nano, pico! Uite asa i-am gasit eu nume gradinitei mele, Nanogradina!

Avem, cum va spuneam, cateva fire de zmeura care par a avea flori sau... ceva...


Avem cateva capsuni (stiu, corect este capsune, dar m-am obisnuit asa si-mi place mai mult cum suna).

Si avem rasaduri, carora le-am facut (de capul meu) o mini-sera , sau nano-sera ca sa fim la asorte.


Acestea stau inca infofolite, le-am scos afara doar ca sa se obisnuiasca un pica, urmeaza sa le plantez dupa ce voi fi adus pamant bun sa umplu patratelul decopertat.

Cam astea-s stirile pseudoagricole de azi. Sper ca nu v-am adormit!

12 comentarii:

  1. Si eu am o nanogradinuta.I-am zis asa pentru ca am impresia ca a mea e si mai mica . Sunt sigura ca lucrezi cu mult drag la ea si sa stii ca plantele simt si te rasplatesc . Sera e chiar faina ! De abia astept sa mai vad :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mult spor la nanogradinarit(:.Foarte dragalasa gradinuta ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Catrinelule, si eu care credeam ca nu se exista gradinita mai mica decat a mea. Dar ai dreptate, mai este si... picogradina. Sigur ca lucrez cu drag la ea. Cand o ud mi se pare ca termin prea repede si zic, hai ca-i mai dau o tura ca n-a plouat de mult. Sper sa nu o stric din prea multa grija, ca se poate si asta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. :)... O sa o sufoci cu atata dragoste cata ai pentru ea... mai lasa si tu un coltisor cu buruieni..sa para mai pitoreasca :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. mai, ce de rasaduri ai!! Deja sunt "verde" de invidie.. Eu am mai putine...

    Capsunile inflorite sunt de la mine? Ale mele au o "padure" de frunze si flori ...ioc...

    Corina

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu-i aşa ca satisfacţia e maximă când vezi ca dintr-o sămânţă pusă de tine în pământ rasare şi creşte o plăntuţă?? Miracolul naturii nu a incetat niciodată să mă uimească... Cel mai tare m-am minunat, când dintr-o sămânţă de floarea soarelui a ieşit o floarea soarelui care a crescut 3 m, a facut 3 flori(din care una imensă) şi apoi am folosit tulpina uscată să aprind focul iarna în casă!! Poltergeist curat!
    Corina M

    RăspundețiȘtergere
  7. Ninule, sa stii ca m-am gandit la asta. Cand am adus firele de zmeura am constata ca doua dintre ele aveau cate o urzica langa ele si nu le-am smuls. Sa le vezi cat sunt de mari acuma, ca na, au beneficiat si ele si de apa si de ingrasamant natural si de... dragostea mea, sa zicem. Deci avem si buruieni, asa pentru variatiune :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Corina, nu te inverzi, iti dau si tie din rasadurile mele, cred ca am mai multe decat poate duce "ogorul" meu.
    Capsunile de la tine n-au inflorit, de fapt una singura are un bobocel, dar e din lotul de la vecinul de peste gard.
    Daaa, ai dreptate cu miracolul care se intampla de rasare dintr-un firicel cat bobul de praf ditamai planta.
    Am facut un mic experiment. Eu am acoperit rasaduri de telina cu o folie de plastic transparent. Ei, cand am ridicat folia o data, umeda fiind, s-a prins de ea un firicel de plantuta si s-a desradacinat. Am vrut sa arunc lastarelul ala, de fapt nici nu poate fi numit lastarel, era subtire ca un fir de par si avea o mili-micro-nano-frunzulita. Zic, din asta oricum nu mai vad eu planta mare, s-o arunc. Dar m-am razgandit pe traseu asa ca am pus-o intr-o cutiuta de plastic cu pamant. N-a crescut cine stie ce, dar sa vezi ca acum are 3 frunzulite. Stii ce am gandit cand am vazut ca-i merge bine? Am salvat un prematur :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu, cum sa ne adormi! Nici gand! Arata foate bine gradinita ta! S-o stapaniti sanatosi si sa dea papa bun! :) Sa ne arati si recolta cand va sa vie :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Svea, sper sa fie si ceva recolta, mai important este insa drumul decat destinatia. Daca or sa iasa macar cate o capsuna pentru fiecare copil din curtea asta (si eu sunt un copil mare si pofiticos) atunci o sa fie bine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Micaela, vaai, ce m-a certat Maria ca ti-am pocit numele. Scuze, scuze!

    RăspundețiȘtergere