05 mai 2011

Pentru Ioana

Nu vreau sa va plictisesc cu porumbeii mei dar... avem noutati. Aseara cand ne intorceam din plimbarea noastra zilnica vedem la locul binecunoscut doar un porumbel. Hopaaa, zic, unul intarzie la intalnire. Pe firul de peste drum Maria imi arata un porumbel care statea oarecum cu spatele la primul. Nu, asta e altul, de ce ar sta asa departe si cu spatele? Nu termin de vorbit ca primul porumbel, care ne-am lamurit noi mai tarziu era "fata", zboara si se aseaza langa morocanosul de peste drum. Tot fetele...


Pana aici nimic deosebit. In scurt timp apare si al treilea porumbel. Aoleu, tu cine mai esti si ce doresti?


Intrebarea asta cred ca i-a pus-o si El. Si pentru ca nu i-a placut raspunsul iaca lupta!

N-a durat mult, intrusul s-a lamurit rapid cine e seful pe firul ala si a plecat.
Asa am facut si noi, afara ploua, umbrela mea era data peste cap...

Ioana: mami, sa scrii neaparat despre asta.
Nu, zic eu, nu mai scriu despre porumbei, ca devine plictisitor.
Nuuuu, te rog eu, scrie doar acum, incepi asa: nu vreau sa va plictisesc cu porumbeii mei dar...

6 comentarii:

  1. Tu ai devenit pasionata de porumbeii astia !Mama devenise pasionata de melcii dintr-o tufa de pe drumul pana la serviciu . Intr-o zi ploioasa s-a oprit sa ii ridice si sa ii puna la loc in tufa ca sa nu ii calce trecatorii si le vorbea . A venit un nene si cica se uita la ea cu niste ochi bulbucati mai ceva ca ai melcilor :))) Ma intreaba pe mine : Paream dusa cu pluta , asa-i? :)) Oare ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu sunt pasionata deloc de melci, am fost chiar... "nepoliticoasa" cu unul azi care imi culcase la pamant un rasad. Nu-mi culca mie nimeni rasadurile la pamant fara sa fie pedepsit! (Exceptie facand Doamne-Doamne:))

    RăspundețiȘtergere
  3. si noi ne chinuim cu melcii in gradina, anul trecut au facut prapad de-a dreptul... de anul asta suntem hotarati sa aplicam metoda vecinului, ii imbatam cu bere!

    RăspundețiȘtergere
  4. Melcii erau jucaria mea preferata in copilarie, faceam concursuri cu ei..desi erau incapatanati si uneori deviau de la traseu :))

    Multumiri Ioanei, ca datorita ei serialul " Porumbeii indragostiti " continua. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana si cum ma inveti sa fac cu berea? Sa-i dau sotului o bere si sa-l rog sa adune toti melcii si sa-i duca unde-o vrea el? E bine asa? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ninule, incapatanati melcii astia, nu? Si unde mai pui ca daca-i apuca alergatul nu-i mai ajungi nici cu masina:)

    RăspundețiȘtergere