24 februarie 2015

Shrek la mine-n farfurie

Fiind ocupată cu o trebușoară, rog copil pufos să amestece puțin în cratița cu spanac de pe aragaz,  nu cumva să  se lipească. (Copilu' fiind dușman declarat al buruienii miraculoase, ca să știți!)

- Iaaac... și spanacul ăsta... zici că  e casa lui Shrek.
- Cum așa?
- Păi nu știi că Shrek trăia într-o mlaștină?

Acum știți la ce  o să mă gândesc eu ori de câte ori o să  am spanac în farfurie...

15 comentarii:

  1. naspa, ca spanacul e de trebuinta la casa omului. fa-l si tu cu orez si n-o sa mai para casa lui shrek.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E de trebuință. dar ce să-i faci dacă la concursul de frumusețe e inafara podiumului? N-am făcut niciodată cu orez, o sa încerc, mulțam de pont.

      Ștergere
  2. Spanac verde ♥♥♥ Pe Dei l-am convins sa il manance in ciorbita si in omleta caci altfel nici eu nu il mananc. In omleta arata bine, nu precum casa lui Shrek. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am făcut omleta cu spanac, se pune crud sau opărit? Eu mai fac pateuri cu brânză și spanac, dar foietajul ala nulează calitățile spanacul, ca nu-i prea sănătos.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Il tai bucati mai mari, asa verde cum este si il amesteci cu ouale. Pentru ca omleta se prajeste repede spanacul nici nu isi schimba culoarea.
      Ca sa il tii cat mai mult proaspat il pui intr-o punga dintr-aceea care se inchide dupa ce l-ai spalat, asa: un strat de servetele de hartie, un strat de spanac, un strat de servetele si iar spanac pana se umple. Il bagi la frigider si vei fi surprinsa cat de mult sta verde, proaspat, fara sa se strice. In cazul in care nu stiai deja acest lucru ;)

      Ștergere
    4. Nu, nu știa, m nici de omleta cu spanac nici cum se poate păștea spanacul proaspăt mai mult timp. Mersi!

      Ștergere
  3. :) Mie imi place la nebunie. Cu foarte mult usturoi! :) Sa fuga vampirii!!!! :)) Ioana

    RăspundețiȘtergere
  4. Și mie îmi place, dar ma gândesc ca totuși mai e o speranță... Nici eu nu mâncam când eram mica, poate după ce or mai creste și ele or sa prindă și fetele mele gustul spanacului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu prepar spanacul cu sosul scăzut, cu ulei, ceapa, pasta de tomate şi usturoi, în farfurie pun deasupra un ou ochi prăjit, cu carne nu ne place !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu îl fac simplu, fără carne, trântesc un ou ochi peste el, eventual.

      Ștergere
  6. eu il strecor crud in salate, printre frunzele verzi. Sau in sucul la blender cu fructe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În salate merge spanacul ala din supermarket, baby spanac. Sincera sa fiu, din acela nu prea cumpăr ca mi se pare prea scump, eu iau spanacul din piață, de la țărani, care nu știu dacă merge pus asa crud în salate.

      Ștergere
  7. La noi spanacul e mancat cu pofta,ca doar toti vor sa devina Popeye marinarul.:))

    In schimb supa de salata verde are o denumire asemanatoare pentru Teddy..."supa de mlastina".:))
    Mark o adora si pe "verdeata " asta mai ales da ca e dreasa cu muuulta smantana si mai pluteste in ea si cate un ou fiert.

    In sfrsit pot intra si la tine!
    Pana acum eram blocata de tot felul de virusi.
    Pupici voua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici supa de salata nu e pe lista preferatelor fetelor. Ei, s-or face ele mari, si-or mai schimba gusturile...
      Ma bucur ca nu mai ai probleme cu calculatorul. ☺

      Ștergere