02 iulie 2010

Suntem geniale

Alis e o fata dintr-o bucata. Vesela, sigura pe ea, daca are ceva de spus spune. Si e o mare sportiva. Nu, nu joaca fotbal :) dar e o impatimita a pescuitului. Imi povesteste cum, cel putin o data la 2 saptamani pleaca la pescuit, cu prietenii sau numai cu sotul ei. Mai mare dragul sa auzi astfel de povesti, cu familii inchegate cu ceva timp in urma, care rezista, traiesc armonios.
Ma provoaca cu temele pe care mi le da. Ultima tema, tricou cu pescar pentru sotul ei, dar si pentru ea. Recunosc, am facut ochii mari, nu prea-mi vedeam pescarul pe tricou de dama. Dar nu voia pescarul ACELA, voia unul intr-o barca, pe tricou vesel, evident galben. "Dar vezi ca vreau si medalion si cercei". N-am putut sa tac: "Bine, mai tanti Alis (asa-i zic eu, desi suntem de-o varsta) ce mama zmeului sa faci cu medalionul si cerceii la pescuit?" Pai am zis eu ca-l iau la pescuit? Corect, n-a zis. Si uite asa, de vreo doua saptamani tot sucesc eu tricoul ala galben pe toate fetele, il calc, il asez pe un scaun sa-l am in ochi, il mut, il mai privesc in soare... si idei IOC!
Dar nu putea sa dureze asa la nesfarsit, cand au venit ideile, au inceput sa curga, s-a materializat si tricoul...
... s-au nascut si cerceii

si a aparut de neunde inca un pescarus...


Stiu ca n-o sa credeti, exact cand scriam randurile de mai sus, a aparut Alis sa vada ce-am facut pentru ea, ca pleaca la mare, cu cortul si nu putea pleca fara tricouri. M-a binedispus vizita ei, asa cum ma binedispune orice fatza zambitoare, mai ales daca o parte din zambet stiu ca se datoreaza muncii mele.
Alis a decretat: "Suntem geniale! Eu ca am venit cu ideea, tu ca ai pus-o in practica. Vezi ca ma mai gandesc si-ti mai dau teme..."
Sa fii sanatoasa, sa ai vreme buna la mare si sa prinzi tone de peste! (dar nu imbracata cu tricoul galben!!!)

Un comentariu: