28 aprilie 2018

Japonez. Cireș japonez

Când aveam 17 ani și ceva s-a născut nepoata mea preferată. Nu sunt nepoliticoasă, pur și simplu nu există o altă nepoată. Deci are două calități, e și preferată e și unică. 

Așa... Si când nepoata mea preferată a împlinit 17 ani, dar fix-fix in aceeași zi s-a născut copila mea mică. 

Deci două verișoare, nașă și fină pe deasupra, și-au serbat  luna asta ziua de naștere fix în aceeași zi. Și eu le-am făcut mărgele, cum credeți? Fix la fel. Mi s-a părut că am destule motive să fac asta.



Inițial le-am dorit a fi cu flori de zarzăr, inspirată fiind de pomul din spatele casei, dar până să îmi pun ideea în aplicare zarzărul s-a scuturat și de la primele încercări am observat că nici nu se vedeau bine petalele albe pe fundalul pe care îl dădusem deja pe mărgele. Așa că am reconfigurat traseul :) și m-am inspirat de la caisul/piersicul (nu știu exact ce e) din grădină vecină.

A ieșit ce a ieșit. Ioana când le-a văzut a zis: "Hiiii, flori de cireș!!! Sunt pentru mineeee?" Sigur că sunt pentru tine. Dar nu sunt flori de cireș, sunt de cais.

A urmat o dezbatere aprinsă, eu că e cais, ea că e cireș. Eu i-am zis că nu am văzut în viata mea cireș cu floare altfel decât albă, și am văzut ceva cireși la viața mea (și țara mea). Ioana a găsit repede pe net nenumărate poze cu flori roz și cu mâna îndreptată spre monitor a zis: "Japonez. Cireș japonez." Pe mine m-a umflat râsul pentru că m-a dus imediat gândul la "Bond. James Bond" 

Când și nepoata a zis că i-am făcut margele cu flori de cireș japonez, am gândit că e ok, nu contează ce am vrut eu să fac, fiecare are propria viziune, important e să placă și să fie purtate cu drag. 


Și nu e nicio supărare din partea mea, caisul meu se poate prezenta oricând: "Japonez. Cireș japonez" 



4 comentarii:

  1. Si eu tot la japonez, cires japonez m-am gandit cand le-am vazut prima data. Si ca sa fie treaba treaba, chiar ma bucur ca seamana cu florile de cais.. pentru ca, absolt intamplator (sau nu) caisele sunt fructele mele de vara preferate :P.
    La multi ani frumosi si sanatosi :D.

    ps: sunt minunate colierele :D.

    pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt absolut superbe! Sa trăiască fetele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Laura! Asa zic și eu, să-mi trăiască "verișoarele"! 😏

      Ștergere