22 octombrie 2015

Un fel de termos

Stateam intr-o dimineata  cu Firicelu' la o cafea si ce-mi aud urechile?
- Ce bine ar fi daca si cafeaua de la scoala ar fi la fel de buna.
- Da' ce, tu bei cafea la scoala!?
- Imi mai luam intr-o vreme de la dozatorul din hol, cand imi picau ochii in gura de somn, dar acuma nu-mi mai iau ca are un gust ciudat si nici nu are niciun efect si ma mai si doare stomacul de ea.
- Pai de ce n-ai zis? In zilele alea mai incarcate, cand stii sigur ca te apuca motaiala  ai putea sa-ti iei de acasa o gura de cafea.
- N-ar fi rau, mai vin colege de-ale mele cu termos cu ceai, cu cafea... Dar in ce sa-mi iau?
- Inca nu stiu, inventam noi ceva.

Mi-am stors eu creierii un minut, doua, noua, idei mi-au venit multe, dar voiam sa fie ceva usor de procurat sau confectionat. Din toate ideile am ales una pe care am si pus-o in aplicare. In vreo doua ore (adica inainte sa plece copilul la scoala) era gata aceasta "hainuta" matlasa si captusita, care transforma o sticluta fosta de suc intr-un "termos" mititel si foarte chic, zic eu, mama lui :)) 


Ca materiale am folosit denim (reciclat), un material simpatic cu inimioare rosii care captuseste interiorul hainutei, intre blug si inimioare am pus vatelina pentru ca izolatia sa fie si mai buna si sticluta sa ramana calda cat mai mult timp. Si pentru ca o hainuta, oricat de groasa ar fi are nevoie si de o esarfa/fular ca sa nu iasa caldura pe langa gat am taiat o bucata de elastic negru pe care am cusut-o cat sa stea destul de strans pe "guler" si am inveselit-o cu un pom-pom din mohair rosu ca focul. Gata mini-termosul!

Pentru ca-l are, nu inseamna ca Firicelul meu a devenit vreo mare consumatoare de cafea, pot sta linistita, cel mai des ia in el ciocolata calda sau ceai. E bun un lichid cald la scoala, mai ales in zilele ploioase si friguroase.
Va doresc toamna frumoasa, neploioasa, nefriguroasa,  cat de cat! ☺

16 comentarii:

  1. Ce idee faina :D!!
    Si eu imi luam ceai la mine mai ales cand invatam dimineata si inghetam cu totul de frig in clasa aceea dinspre strada... brrr. Totusi la noi era bine. Am facut niste ore de engleza intr-un laborator cu faianta pe pereti. Stateam cate trei in banca, imbracati (haine, fulare, caciul manusi) si dardaiam de numa :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, la Firicelu' în școală nu e frig, doar afară. Dar se mai lasă cu motaiala. Cine n-ar motai sa aibă ore pana la opt seara?

      Ștergere
  2. Ce-mi place cum se transforma "chestiile" numai bune de aruncat, in ceva frumos!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt mandra posesoare a doua cutii mari de carton pline cu "chestii" din astea. Din când în când mai răsare o idee și chestiile se dovedesc de un real folos ☺.

      Ștergere
  3. :))) se zice câdicât!
    ai avut o idee foarte buna si o executie si mai buna. Firicelul o sa te tina minte pentru confortul asta de la scoala toata viata ei, sa stii. Face parte din gesturile mici facute de mame, pe care fetele le iau cu ele peste tot dupa aia. Eu mai am inca un portofel matlasat facut de mama pe cand aveam vreo 18 ani si imi tin in el acum prostioare la care nu pot sa renunt. In viitor intentionez sa-l iau ca reper de executie, caci vreau sa fac si eu unul.
    Bun termos, deci, dar vroiam poze si cu detaliile :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, câdicât, dar nu știam cum se scrie ☺
      Mi-ai dat idee cu portofelul ăla...
      N-am poze cu detalii, am așteptat o veșnicie o rază de soare ca să pot face poza asta câdicât mai luminoasă. Se poate vedea și după nivelul cafelei din sticluță, ca să nu mă apuce motaiala intre două raze de doare mai luam o gurita de cafea. ☺

      Ștergere
  4. E asa de frumoasa si vesela hainuta asta ca imi vine sa cos una asemanatoare chiar acum, unde mai pui ca si eu motai cateodata in mansarda...mi-ar prinde bine uneori o licoare calda revigoranta! Adorabila idee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigură, Silvia, că după ce o sa faci tu o astfel de hăinuță, a mea o sa pară o biată Cenușăreasa. ☺
      Eu am hăinuță și pentru paharul de plastic (mai gros) în care îmi țin cafeaua când ma plimb prin casă, e mai practic pentru acasă ca nu trebuie sa desfac dopul de cate ori vreau o gurita de cafea.

      Ștergere
  5. Ce fain! Ce idee buna!...mereu ma deranjeaza ca mi se raceste ceaiul sau cafeaua...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine e mare meșter, și știm noi cine, poate face hăinuță și tricotata sau croșetat. Pentru ceai, eu ii pun Mariei și un pai, e mai comod asa decât sa dea sticla peste cap.
      Bine ai venit pe la mine, Anca! ☺

      Ștergere
  6. Ce draguuuut si ce chic! Pffff! E asa de fain cu fete ca pentru ele e simplu sa faci gesturi dintr-astea dragute. La baieti e mai... complicat ca nu sunt asa de sensibili.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As fi vrut sa te contrazic... dar nu pot, știu ca băieților /bărbaților e greu sa le faci un cadou care să-i dea pe spate. Cu fetele e ușor, o clamuta, o eșarfă, un penar mai colorat. Ah, chiar uite poți să-i faci lui Andrei un penar matlasata, cu vreun personaj preferat pe el, poate i-ar placea. Știu ca poți, cam ca suportul de croșete cu bufnite pe care l-ai făcut, dar modelul nu cusut de mana ci o aplicație, ceva...

      Ștergere
  7. Ingenioasa idee. Bravo. Eu (acum) m-as fi gandit imediat sa cumpar ceva, desi in "tineretili mele" tricotam/crosetam/coseam tot felul de chestii (e drept ca mai mult de imbracat). Pe site-uri la englezi am vazut gainuse crosetate care pastrau ceainicul cald. Ceva in genul de pe acest site http://dulcecasa.blogspot.ro/2011/09/invelitori-pentru-ceainic.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gândit și eu la varianta cu achiziționatul din comert, dar mi-a trecut repede. Eu în ziua aia voiam sa ii pun fetei cafea la "pachet" și îți mai zic ceva, da' e secret sa nu mai spui la nimeni, eu vanam un lire ☺și un pupic. Ce copil se entuziasmează asa de o cana termo din comerț, hai?
      Am văzut ceainicele, frumoase!

      Ștergere
  8. Ina, dar tu ar trebui sa-ti faci un magazin online (sau sa participi la targuri) unde sa pui la vanzare tot felul de lucruri dragute facute de tine dupa cheful si creativitatea de moment (mai putin bazate pe comenzi - mi se pare mie ca lucrurile repetitive nu prea ti-ar placea, asa te simt eu). Sau poate sa tii altora cursuri/ateliere de creatie etc. Gama abordata de tine e foarte variata, dupa cum se vede in coloana din dreapta (si acolo sigur nu sunt toate, pentru ca stiu eu niste decoratiuni pentru brad care nu sunt aici).
    N-am vazut niciodata la tine un obiect cu imperfectiuni, toate sunt lucrate foarte ingrijit si toate sunt frumoase. Nu-ti spun ca sa te simti laudata, ca sa te "umfli in pene" sau ca sa vanezi like-uri :)) (m-a distrat postarea despre mancare, ca gatesti pentru like-uri), ci pentru ca e atat de evident ca poti sa faci asta foarte bine.
    Fetele tale sunt fericite cu o mama ca tine. Si tu cu niste fete ca ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Maria, am avut câțiva ani magazin pe net, am fost și la târguri, mai bine zis la unul, dar cum târgurile astea se țin în București sau alte orașe mari, costurile care însumează taxa de târg, transport, eventual cazare, depășesc cu mult vânzările pe care le pot face. Asa ca...
      Și ai dreptate, lucrul la comanda nu e foarte pe gustul umeu Chiar aseară m-a întrebat cineva ce margele mai fac. A fost foarte uimita sa afle că momentan nu ma simt inspirată pentru margele. Cam asa...
      Mulțumesc mult pentru aprecieri!

      Ștergere