29 septembrie 2015

Ce mai vânez și eu

Petrec mult timp în bucătărie și cu toate astea, nu e niciun secret, nu mă topesc după bucătăreală. Să ne înțelegem, nu-mi place să fac mancare, dar fac. Că na, am familie de hrănit, copiii în creștere care dacă nu găsesc mâncare prin oale, îmi rod urechile ☺. Adică în frigiderul meu e foarte posibil să găsești o ciorbiță, un felul doi,  vreun desert acolo, mai rar să lipsească toate trei. De aceea una lume,  din familie, sau din afară, e foarte bulversată. Dovadă discuția avută  cu Maria, care pleacă cu ghiozdanul atârnând și mai greu din cauza a ceea ce ii pun eu de mâncare în el. Cică  ii pun atât de multă mâncare încât "au loc" să  se înfrupte din ea și niște colegi de clasă.  Da, nu-i cunosc pe toți dar sunt sigură că sunt aceia care i-au urat de ziua ei, pe Facebook,  să fie sănătoasă și să aducă în continuare multă mâncare la școală, "ca să nu murim si noi de foame". 


 Zice copilul mare într-o zi:

- Mami,  colegii mei nu prea înțeleg cum vine aia că tu urăști să  faci mâncare și totuși faci. Că uite, nici mamei lui X nu-i place să gătească și chiar NU gătește. Adică la ei în casă numai tatăl e responsabil cu această activitate (unde n-am și eu norocul ăsta?) . 
Eu,  surprinsă că a avut loc o astfel de discuție la școală, zic:
-Ei, tu crezi că dacă as fi singură pe lume aș mai face mâncare doar pentru mine? Roșii cu brânză ar fi toată viața.


A doua sau aa treia zi stăteam afară cu jumătatea mea și scoteam sâmburii de la cele 2 tone (glumesc) de prune aduse de la țară,  din care, se știe,  am făcut 49 de borcane de gem.  Stăteam de vorbă despre una, despre alta și cum tocmai mâncaseram o minunată fripturică de iepure făcută după  o rețetă nouă  (să trăiești frate-meu că mi-ai trimis-o! ) ii povestesc și despre discuția de mai sus. 

Și atunci jumătatea mea zice ceva de genul:
- Ți-o fi placand  ție nu ți-o fi placând să gătești  dar adevărul  e ca faci mâncare bună,  gustoasă...  ce să mai, pe gustul meu. 
La care eu zic:
- Păi vezi,  uite d-asta fac eu mâncare,  vânez like-uri!
Și ne-am uitat unul la altul și ne-a umflat un râs... că prea fusesem sinceră. Cu greu ne-am mai oprit. 


Eu n-aș prea fi vrut să recunosc,  dar asta e,  mi-a luat-o gura pe dinainte,  fac mâncare bună pentru like-uri!  Nu pe Facebook,  ci în bucătărie,  așa în direct. Iar o  farfurie goală-goală se încadrează la categoria "big like"  care  s-ar traduce cu... "din asta să mai faci" 

Deci da,  uite,  dau și-n scris,  vânez like-uri! ☺

14 comentarii:

  1. Cum ai nimerit-o! Nici mie nu-mi place bucatareala, dar cand vad "termitele" mele cum mananca tot...ma mai gandesc oleaca si hai sa fac ceva de mancare sa nu gaseasca frigiderul gol!
    Cu prunele a fost la fel: am facut o galeata, alta galeata si la final o galeata de prune si un cos de piersici plus miez de nuca! O minunatie!
    Astept sa scrii despre reteta de iepure, nu de alta dar luna viitoare mi s-a promis un urechila...eu miloasa l-am mangaiat si am zis vai cum sa-l mancam?! La care fiul meu cel mic a zis: "Pai, de ce te joci cu mancarea?" La care am ramas toti interzisi, ca nu prea am priceput din prima la care mancare se referea....era iepurila, care va deveni mancare..."mananc si plang..." parca asa era poezia.
    Sanatate maxima tie si celor dragi tie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred ca suntem multe care nu vrem, da' facem ☺.
      Rețeta nu știu dacă am s-o postez, ca necesita mult timp cu cautatul, cu "bătutul la masina" , dar o căutare pe Google rezolva problema, e "iepure cu prune uscate" .
      Mulțumesc de urări, numai bine și ție!

      Ștergere
  2. :))) vezi, daca ti-ai facut pagina de familie? acum iti trebuie like-uri! eu, daca n-am catel, n-am purcel, n-am facebook si nici talent la bucatareala, nu vanez nimic, caci si daca as vana, tot n-as prinde nici un like, nici macar de la mine :)) nu-s prietena deloc cu gatitul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ești prea exigenta cu tine însăți, un like acolo sigur s-ar ivi de undeva, măcar pentru bunele intenții ☺

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Săru'mana! like-ul asta e nemuncit, ca n-ai gustat nimic din bucatarelile mele, e pe ochi frumoși ☺

      Ștergere
  4. Si de la mine ai un like mare,mare cat o zi de post.:))
    Cred ca si eu pentru asta gatesc.:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Deci am mai "vânat" un like. Mulțumesc, Angi, dar nu prea cred că-l merit... ☺

    RăspundețiȘtergere
  6. nici mie nu imi place bucatareala. Candva imi placea dar cand fac de nevoie nu e la fel ca atunci cand fac de placere.
    Asa ca gatesc la 2-3-4 zile, in ideea sa trec mai rar pe acolo. Si mai nou si vasele le las de pe o zi pe alta, cand se aduna le dau de capat :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. -Darling, what did you cook for this dinner?
      -Nothing.
      -Nothing? Yesterday evening nothing, this evening again nothing...
      -yes! I cooked for 2 days!

      Ștergere
  7. Aaaa , eu așa as găti pentru toată săptămâna... Dar mi-e frică să nu se strice ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu mai portionez si congelez, iar unele le gatesc/pregatesc pt mia multe zile.
      De ex.: fiert rosii, o parte devin supa de rosii, o parte separ si prepar sos de paste pt joi seara. Fac carne cu legume la tava, legumele le curat si spal si rad si o parte raman intr-o cutie pt salata. Sau pun la umflat si fierb naut, o parte vine la salatelw pe urmatoarele seri, o parte devine hummus.
      Aluat fac o data si portionez pt 2 portii de pizza, infainez si congelez . etc
      Vorba sefului: keep it simple and stupid.

      Ștergere
    2. Și eu m-am "aliat" cu congelatorul. Știe șeful tău ce știe... e de reținut vorba lui ☺

      Ștergere