05 martie 2014

Tutorial IE - burta vacii 01

Am promis un tutorial pentru ie, mai precis pentru creţul de la gât. Eu ştiu să-l fac pe acela cu denumirea mai amuzantă, respectiv "burta vacii".

Incepem cu acesta din poza de mai jos, care este cu firul pe deasupra, vizibil, este mai uşor de făcut şi mai uşor de explicat. (O să vă arăt şi varianta cu firul ascuns, dar toate la timpul lor :))  Pe acesta l-am făcut la o bluză gen ie şi am făcut fiecare rând cu o altă culoare.  Nu-i aşa că e vesel foc? 


Pentru tutorialul de azi am folosit un eşantion de pânză, tivit, cu şnur introdus prin tiv, exact ca la ie.
Primul rând









 Rândul al doilea





Rândul al treilea





Aceasta este prima parte a tutorialului, cusătura de pe eşantion nu este chiar uniformă, m-a deranjat foarte tare camera care stătea cumva între mine şi cusătură.  Este primul tutorial de genul acesta, sper sa fiţi indulgenţi. Am făcut şi un mini-filmuleţ, dar necesită ceva editări, o să-l postez mâine, pardon astăzi, la o oră mai decentă. 
Sper că imaginile sunt destul de explicite, dacă nu, sunt sigură că filmuleţul o să compenseze lipsurile, iar eu sunt aici dacă aveţi întrebări.

Spor la încreţit!

Am postat filmuleţul aici .








37 de comentarii:

  1. Waw! Ce tare! MUlţumesc! Mulţumesc! Mulţumesc! Sper din inimă să mai faci şi alte turoriale legate de ii. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu multa placere, Catrinel! Ma gandeam, daca e lumea interesata, si vad ca e, sa fac o ie mica-mica, de bebelusa, ca sa nu dureze o vesnicie pana o termin si sa fac tutoriale pentru fiecare etapa. Dar nu promit inca nimic :) Momentan... incerc sa pun filmuletul. Stai pe-aproape!

    RăspundețiȘtergere
  3. ooo, e foarte clar tutorialul, cel putin la prima vedere. cand o fi sa ma apuc, o sa vad eu atunci daca ma descurc sau daca mai am nevoie sa intreb.
    multumim, ina!
    daca ai face si o ie micutica asa, ca sa vedem si noi cum si in ce fel, ar fi si mai tare!

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu, ca si Catrinel, am zis: wow, ce tare!!! si am dat tutorialul mai departe sa se mai lumineze si altii
    un tutorial pentru o ie ar fi genial :) dar nu te presez, cand si daca vei avea timp si chef

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu fac... da' promiteti ca-mi trimiteti poze cu ce iese din manutele voastre?
      Vreau promisiuni aici, negru pe alb! :)

      Ștergere
  5. Bravo! Si eu multumesc pentru tutorial, chiar uitasem cum se face.Odata cand o sa ai tu mai mult timp te rog sa faci un tutorial si cu broderia aceea de pe margine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa fac, o sa fac, ca vad multa lume dornica sa invete. Eu ma bucur!

      Ștergere
    2. Promit sa iti trimit poza cu fiecare ie; acum ca stiu sa finalizez incretul de la gat ma apuc sa cos una pentru fetita mea cea mare. Multumesc Ina!

      Ștergere
    3. Asa sa faci Raluca, hai ca poate facem impreuna ia. Dar vezi ca ai promis ca trimiti poze, am martori! :)

      Ștergere
  6. E foarte clar tutorialul, de abia astept sa incerc si eu cusatura asta! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. aaaaa, dadada, vreau si de ie!! una de bebelusha e prefect!!


    Vazand ce ai publicat, imi aduce aminte o vorba publicata pe gard la facebook:" traditia poate fi ignorata, dar nu ucisa". Asta imi arata pozele de la tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci mai trec pe cineva pe lista dornicelor de tutorial complet... :)

      Ștergere
  8. Sunt incantata daca este de folos!

    RăspundețiȘtergere
  9. suupeer!!! cât de curând o să mă apuc de cusut prima mea ie !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiti intamplator si celalat cret de la gat pe care il explica si d-na doaga in carte. Nu ma descurc de loc. Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău, nu știu. Am văzut-o pe mama făcând și alte creturi, dar acelea mi s-au părut și mai grele decât burta-vacii.
      Ați văzut și filmulețele?

      Ștergere
  11. Ați postat și varianta cu firul ascuns?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi cer scuze ca răspund cu întârziere... Varianta cu firul ascuns este aici
      http://www.handmadeina.blogspot.ro/2014/03/ieri-v-am-prezenta-un-tutorial-despre.html

      Ștergere
  12. Buna ziua,
    tutorialele Dumneavoastra m-au ajutat foarte mult si va multumesc din suflet, dar am un mare "OF",tutorialele sunt pe fir drept, eu nu stiu cum sa procedez la rascroiala gatului (sa inmultesc, sa maresc pasii?).
    Sper sa ma ajutati cu un sfat, tutorial nu indraznesc sa cer.
    Va multumesc anticipat, o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună Stella! Nu știu dacă am înțeles bine, la gat ați intrat cu foarfeca, ați făcut o rascroiala pe lângă gât? Eu nu am lucrat niciodată cu rascroiala la gat, nu știu exact cum ar trebui lucrat. Cu siguranță nu mai puteți merge pe fir, va trebui sa mergeți paralel cu rascroiala. Pentru asta v-ar fi de folos sa faceți o înseilătură (de mana sau chiar la mașină, cu pas foarte mare), cu o ață colorată ca sa fie cât mai vizibila, paralel cu rascroiala. Pasul nu-l măriți, ca nu se mai înțelege nimic după aceea, urmăriți în ei latura, cu același pas și la rândul 1 și la rândul 2, apoi scoateți ață colorata. Merge și sa tratați linii paralele cu un creion foarte foarte ascuțit și după ce terminați sa spălați ușor, creionul se ia. Cam asta gândesc eu ca s-ar putea face. Dar v-am zis, eu cu rascroiala la gat nu am lucrat.
      Spor la treaba, sper sa va iasă treaba buna!

      Ștergere
  13. Buna dimineata,
    multumesc frumos pentru raspunsul prompt .
    Ideea de a folosi un creon a fost deja aplicata. Acum lucrez la a doua ie, dar tot nu sunt multumita cu incretitura de la gat (aceasta cusatura cred, sper ca se aplica si la rascroiala gatului).
    Apilc sfatul Dumneavoastra, maresc latura, dar tot mai sper intr-un tutorial.
    Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am zis nimic de mărit latura. Din păcate am scris pe tableta care are autocorect și au ieșit niște inadvertențe. Eu ziceam de urmărit inseilatura. Tutorial nu am la ce sa fac pentru ca eu nu lucrez decât urmărind firul, ia neavand rascroiala la gat. Sper totuși sa va iasă bine și în varianta aceasta.

      Ștergere
  14. Buna, am trecut de o curbura gatului, randul unu: simplu, randul doi: cum se cere (nu vad alta solutie).Ma pot inscribe la concurs " cum sa maltratezi o ie''. O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine asa "cum se cere". Concursul îl lăsăm pe altădată ☺

      Ștergere
  15. Buna ziua!
    Incep prin a va multumi pentru sfaturile cuprinse in tutoriale.As vrea sa va intreb:1.Acest cret se coase dupa ce toate partile ii au fost asamblate cu punctul de cusatura?
    2.Daca da cretul se coase pe toata lungimea, incepand de la stanga la dreapta? Se coase cumva pe fiecare portiune, adica mai intai pe maneca, apoi pe piept si apoi pe spate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Da, cretul se face după ce toate bucățile au fost asamblate și da, se face pe toată lungimea, de la stânga la dreapta. După ce s-a parcurs toată circumferința de la gat, deci jumătate de piept, mânecă, spate, cealaltă mânecă și ultima jumătate de piept, se trece la rândul numărul doi.
      Spor la cusut! ☺

      Ștergere
    2. Bună! Da, cretul se face după ce toate bucățile au fost asamblate și da, se face pe toată lungimea, de la stânga la dreapta. După ce s-a parcurs toată circumferința de la gat, deci jumătate de piept, mânecă, spate, cealaltă mânecă și ultima jumătate de piept, se trece la rândul numărul doi.
      Spor la cusut! ☺

      Ștergere
    3. Va multumesc din suflet! V-am intrebat pentru ca si eu lucrez prima mea ie. Am terminat manecile si acum voi lucra piepul.Apreciez foarte mult ca mi-aţi raspuns la intrebare si imi este tare de folos raspunsul. Va doresc spor in tot ce faceti!

      Ștergere
    4. Cu multa placere. Tutorialele sunt puse în ordine. Dacă dați clic pe poza (titlul pozei) cu iisoara pe fond rosu, care e pe banda din dreapta paginii, o sa apară link-urile celor 18 tutoriale, în ordinea operațiilor. Cred ca e ușor de urmărit asa.
      Mulțumesc de urări! Spor si răbdare la cusut! ☺

      Ștergere
  16. Buna seara Ina! Tocmai am terminat a doua ie pe care am postat-o pe pagina mea de fb. Vreau sa-ti spun ca mi-am permis sa copiez motivul cusut de pe una din iile de pe blog-ul tau. Tutorialele mi-au fost de mare ajutor. Cretul de la gat mi se pare foarte complicat, inca nu-l stiu bine chiar daca sunt la a doua ie. De data asta am lasat distanta egala de la marginea de sus pana la model atat la maneci cat si la piept. Totusi mai am greseli, cea mai mare este ca am croit manecile prea scurte (voiam sa fie lungi)si am constatat dupa ce era cusut modelul pe ele, asa ca le-am lasat asa. La urmatoarea ie poate o sa indraznesc sa incerc broderia sparta. Deasemenea am sa incerc sa rascroiesc manecile ca in tiparul tau (inca nu stiu cum o sa-mi confectionez un sablon). Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Rodica! Deci a doua ie... bravo. Greseli se intampla oricui, urmatoarea ie va fi si mai grozava pentru ca ai învățat din greselile anterioare. Cu rascroitul manecii nu-ti bate capul. Daca iile astea doua îți vin bine asa, nu e cazul sa te complici. Eu am zis, fac tutorialul exsct asa cum am invatat de la mama sa ramana fetelor mele dacă vor fi vreodată interesate. Rascroitul se pare ca nu e ceva ce se practica in mod obisnuit deci nu te crampona de el.
      Spor in toate sa ai dar mai ales la cusut! ☺

      Ștergere
  17. Multumesc mult pentru raspuns si pentru incurajari. Nu stiu sa atasez aici poza dar presupun ca ai vazut ia mea pe fb. O saptamana minunata.

    RăspundețiȘtergere
  18. Balanescu Maria 2 mai 2017.18:46 .
    Tutorialul iei a fost foarte explicit eu mi-am cusut singura ia . Va multumesc .








    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur foarte tare ca inca primesc feedback la acest tutorial. Se pare ca au luat nastere cateva iisoare datorita lui, deci scopul a fost atins :)
      Numai bine si spor la cusut in continuare !

      Ștergere