20 martie 2014

Imi cos singura o ie - Tutorial, model cu negru

Azi m-am apucat sa cos modelul pe pieptul iisoarei. Pentru inceput am indoit pieptul pe lungimea lui si am marcat cu un ac pana unde ar trebui sa tai "gura", stiti voi, la gat e o mica despicatura acolo unde se leaga snurul (in foto, acul din stanga). Cam 5-6 cm se taie pentru o iisoara de copilas, dar nici pentru femei nu se lasa cu mult mai mult (pana ajungem la "capitolul" asta cu siguranta o sa fiu mai bine informata). Si cu acul din dreapta am marcat locul de unde as vrea sa inceapa modelul (e un marcaj provizoriu).



Apoi am masurat modelul de pe esantionul ce l-am cusut ieri sa vad cam ce lungime are un model complet. Eu am considerat un model complet doua crengute din acelea, deci modelul care cuprinde 4 buline rosii. Pe panza mea deasa asta inseamna 5.5 cm. Am facut eu o integrala, am scos un radical (glumesc, mai!) si mi-a dat ca daca vreau de cate patru ori cele doua crengute asta inseamna 22 de cm.




Cum modelul nu trebuie sa depaseasca gura aceea ce o vom taia dupa ce coasem modelul si nici sa se opreasca chiar in taietura, am masurat cei 22 cm incepand de sus, cam la doua degete mai jos de unde se va termina taietura. Unde s-au terminat cei 22 de cm va incepe cusatura mea. Da, pare mai greu de explicat decat de facut, pe cuvant!


Modelul meu pe esantion are cam 2 cm in latime. Avand in vedere ca exact pe mijlocul pieptului o sa fie un ajur, eu am pozitionat cele doua inceputuri de model la 6,5 cm fata de jumatate. Asta pentru ca dimensiunile panzei mele sunt mici, la o ie de femeie altele vor fi distantele, nu ingramadim modelul in partea centrala.


Pentru inceput coasem lujereii cu negru. Aici, daca aveti modelul in fata (poza este ceva mai sus) nu trebuie decat sa identificati musculilitele (cruciulitele) si busteneii pe care i-am invatat aici: musculite si bustenei





Si m-am dat de trei ori peste cap, am facut o vraja si am cusut la patru maini modelul si din stanga si din dreapta, asa:


Sper ca v-ati obisnuit deja cu glumele mele, bineinteles ca n-am cusut la patru maini. Desi in mod obisnuit nu incep si randul al doilea pana nu-l termin pe primul, acum am facut o exceptie ca sa fie foarte clar ca lujereii i-am asezat in oglinda. 
Ce-i mai greu a trecut, asta cu calcule, masuratori, de-acum e floare la ureche :)


Ce am facut pana acum:







Pana la intalnirea viitoare, spor in toate sa aveti dar mai ales la cusut!







19 comentarii:

  1. intr-o zi voi reveni aici si voi urma toate instructiunile tale... Minunate exemple!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu astept cu interes sa te vad in ie :)
    spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Simona, mi-ai adus un zambet pe fata asa de dimineata... N-o sa ma vezi niciodata in ia asta. E o iisoara de copil, de papusa daca vrei. O fac doar in scop pedagogic ca sa zic asa, doar pentru tutoriale, ca sa nu lungesc prea mult "lectiile". Bineinteles ca pana la urma o sa o imbrace o bebelusa din familie, din vecini, din prieteni, de undeva, ca ar fi pacat sa stea in dulap. Stai pe-aproape ca m-am ambitionat, sa vezi ca o sa fie gata in scurt timp :)

      Ștergere
  3. daaar pe urma iti faci si tu una, daaa? si ne arati cum iti vine, daaa?:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Simona, ca o mama "closca" ce sunt (asa zic cocosii, stii tu) o sa-i fac intai Mariei, care e nerabdatoare foc, vrea sa se duca cu ea la scoala si-a ales si vreo doua modele inca nu s-a hotarat. Pe ea o s-o vezi primapozata, dupa aia vine si Ioana la rand si abia la urma eu. normal, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari!Si ca sa vedeti ca sunt foooarte atenta la detalii va spun ca floricica rosie din stanga sus este cusuta,,pe alta mana,,(directia stg.la dr.) nu ca celelalte doua.Scuze,scuze,scuze pentru indrazneala!Va admir enorm!Oana R

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai văzut bine, Oana, dar acela era doar piticutul de încercare. Nu zic ca nu fac greșeli, ca doar na, sunt și eu om, sau oamă cum zice fii-mea ☺. Tot acolo pe peticut mai este o greșeală, ia sa te vad... ☺

      Ștergere
  6. S-a cusut cu negru,s-a descusut...si cred ca era bine!De ce oare?Sa fiti mandra DOAMNA scumpa ca aveti cu ce!Frumos,foarte frumos TOTUL!Imbratisari,Oana R.

    RăspundețiȘtergere
  7. O ,,musca,,din 2 fire cu negru pe randul de 4 muste a decalat modelul si nu mai pica exact pe floricica cu pricina.Iertare si imbratisari,Oana R.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai sa raspund repede pana nu se strang vreo zece greseli :) Tulpinita florii a doua are doar 4 musculite in loc de 5.

      Ștergere
  8. Oamenii slabi nu recunosc adevarul.Deja am dat prea multe raspunsuri! SUNT O MARE VALOARE FARA CONTURI SI LAUDE DE 2 lei.Respect 1/2,Oana R..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana, mesajul asta nu-l înțeleg. La ce adevăr te referi? Eu deja am recunoscut ca am greșit în nenumărate locuri, unele le-am reparat altele nu... Sau vorbeai asa la general?

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  9. Multa sanatate si spor in toate!Apreciez raspunsurile dvs.si scuze ca mi-am permis sa raspund la provocare.Respect,Oana R.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e nevoie de scuze, eu nu mă supăr când găsește cineva greșeli, mai ales ca eu singura le-am pus pe unele pe tapet. Tutorialele le-am făcut oarecum sub presiunea pozatul pe lumina de zi, unele greșeli pozate le-am sesizat abia târziu si atunci am stricat și refăcut. Oricum eu am vrut sa descriu în prîncepi, nu cred ca dacă eu am luat la un moment dat doua fire în loc de patru, a făcut cineva exact la fel în același loc pentru ca asa am făcut eu.
      Multumesc de urări, da, niște sănătate n-ar strica pe aici... ☺
      Numai bine și ție.

      Ștergere
  10. Cele bune sa se-adune,cele rele sa se spele!Multa,multa sanatate va doresc si DOAMNE-AJUTA!Oana R.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ati putea sa imi spuneti ce material ati folosit pt ii? multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Panza topita, iar ia cea mica e din ceva inisor, nu prea stiu exact, il am de mult.

      Ștergere